Feltárul világ és lélek

Amikor megérik bennünk a gondolat, hogy szeretnénk felfedezni a nagyvilágot és valami teljesen újat, szokatlant tenni, már elindult egy visszafordíthatatlan folyamat. Igen, valami végérvényesen megváltozik, mert a vágy egyre nagyobb és egyre feszítőbb.

Külföldre költözni nem csak anyagi nehézségek vagy a lehetőségek beszűkülése miatt lehet, sokan egyszerű kalandvágyból, kiteljesedési vágyból vállalják az ismeretlent. Persze, azért nem is annyira ismeretlen ez az új helyzet, mert illik okosan előre felkészülni. Szólni kell a hatóságoknak, hogy nemzetközi költözésre adtuk a fejünket (OEP, NAV, Önkormányzat) és utána járni, hogy milyen egyezmények vannak érvényben anyaországunk és választott új hazánk között. Ha mindezeken túl vagyunk, fel kell kutatnunk a nekünk megfelelő és szimpatikus nemzetközi költöztetéssel foglalkozó céget, mely valósággá váltja a megálmodott áttelepülést. Nagyon lényeges, hogy az árak mellett fordítsunk figyelmet a szolgáltatás komplexére, a nemzetközi költöztetésben szerzett tapasztalatokra, kreatív problémamegoldásra és az ügyfél – orientáltságra. Külön pozitívum, ha volt már nemzetközi költöztetésük abban az országban, ahol új terveket kovácsolunk életünkre nézve.

Persze, miközben mindezeket elintézzük és szépen elkezdünk becsomagolni, valamiféle alig észrevehető változás zajlik bennünk. Átértékeljük az elmúlt éveket, más színben rajzolódnak ki életünk eddigi eseményei és mélyről fakadó sóhajok közepett lezárjuk, elengedjük a múltat. Rápillantva a dobozokra és csomagokra jól tudjuk, hogy nagy út áll még előttünk, lélekben is. Jól tudjuk, hogy meg fogunk változni, a nemzetközi költözés és a járatlan út személyiségünk ismeretlen rétegeit fogja felszínre emelni.

Így elmerengve az előttünk álló izgalmas időszakon hirtelenjében ráébredünk, hogy ez jó, nagyon jó! Végre nem csak fejben lesz hatalmas a világ és nem csak könyvekből, természetfilmekből ismerjük csodáit, hanem tényleg kitárul előttünk és bőrünkön érezhetjük gazdagságát, sokszínűségét!