Kardinális kérdések

Valljuk meg őszintén, hogy nemzetközi költözésről hallva szinte mindannyiunk hátán feláll a szőr, hiszen egy nemzetközi költöztetés annyi, de annyi nyűggel jár.

Sokan dédelgetünk titkos vágyakat, hogy valahol egy kellemesebb klímájú, vagy szabadabb szellemi felfogású, vagy több lehetőséget nyújtó országban kezdjünk új életet. Ám, amint megtaláljuk a megfelelő állást rögtön szembe is sétál velünk az első megoldandó feladat, vagyis az áttelepülés az új otthonba. Már cikáznak is fejünkben a gondolatok, hogy milyen papírokat és engedélyeket kell beszerezni, hol kell bejelenteni a változásokat, hogyan, mikor és kivel csomagoljuk össze a lakást és szállíttatjuk át egy másik országba. Rögtön bele is fájdult a fejünk az egészbe!

A valóság azonban ettől sokkal üdítőbb! Ugyan kétségtelen, hogy egy nemzetközi költöztetés több előrelátást és szervezést igényel, mint ha országon vagy városon belül költözünk, de ha az első lépést okosan tesszük meg, a többi már megy könnyedén. Ez a kardinális kérdés pedig a megfelelő nemzetközi költöztető csapat kiválasztása. A legfontosabb, hogy olyan teamet válasszunk, mely jelentős tapasztalattal rendelkezik nemzetközi költöztetés terén és láthatunk referencia munkákat, melyek ahhoz az országhoz kötik a céget, melyben mi is szeretnénk álmainkat megvalósítani. Hasonlóan esszenciális pont a kiválasztott nemzetközi kötöztető csapat gépkocsijainak állapota, mely a biztonság és a gördülékenység záloga. Mindemellett érdemes tájékozódni a rakodók számáról, hogy milyen segítséget nyújtanak a be- illetve kicsomagoláshoz, biztosítanak-e költöztető dobozokat és csomagoló anyagot, milyen útvonalon fognak haladni a nemzetközi költöztetés során és a felmerülő költségeket (komp, autópálya, alagútdíj) feltüntetik-e az árajánlatban, vagy mi történik, ha túlsúly miatt nem engedik tovább a kötöztetőket, mennyi a fuvarozás várható ideje.

Ha megfelelő brigádot választunk, akkor ránk „csak” a hivatalos papírok elintézése marad, mert a profi és megbízható nemzetközi kötöztető csapat minden más gondot átvállal tőlünk!