Cikkek

Nemzetközi költöztetés és külföldi költöztetés teherautóval és pótkocsival.

A külföldről való haza költözés mindig segítséget igényel

Ha külföldön élünk már jó néhány éve, biztosan egy olyan lakásban lakunk, amelynek a berendezését teljes egészében mi magunk végeztük. Abban az esetben viszont, ha úgy döntünk, hogy haza költözünk, mindenképp fontos, hogy amit csak szeretnénk, haza tudjuk vinni Magyarországra. Általában véve az ilyen nagyobb projektek kapcsán mindenképp érdemes olyan szakembereket igénybe venni, akik a nemzetközi költöztetés során olyan mennyiségű tapasztalattal rendelkeznek, amelynek köszönhetően az egész folyamatot probléma mentesen végig tudják vinni.

Read More

Feltárul világ és lélek

Amikor megérik bennünk a gondolat, hogy szeretnénk felfedezni a nagyvilágot és valami teljesen újat, szokatlant tenni, már elindult egy visszafordíthatatlan folyamat. Igen, valami végérvényesen megváltozik, mert a vágy egyre nagyobb és egyre feszítőbb.

Külföldre költözni nem csak anyagi nehézségek vagy a lehetőségek beszűkülése miatt lehet, sokan egyszerű kalandvágyból, kiteljesedési vágyból vállalják az ismeretlent. Persze, azért nem is annyira ismeretlen ez az új helyzet, mert illik okosan előre felkészülni. Szólni kell a hatóságoknak, hogy nemzetközi költözésre adtuk a fejünket (OEP, NAV, Önkormányzat) és utána járni, hogy milyen egyezmények vannak érvényben anyaországunk és választott új hazánk között. Ha mindezeken túl vagyunk, fel kell kutatnunk a nekünk megfelelő és szimpatikus nemzetközi költöztetéssel foglalkozó céget, mely valósággá váltja a megálmodott áttelepülést. Nagyon lényeges, hogy az árak mellett fordítsunk figyelmet a szolgáltatás komplexére, a nemzetközi költöztetésben szerzett tapasztalatokra, kreatív problémamegoldásra és az ügyfél – orientáltságra. Külön pozitívum, ha volt már nemzetközi költöztetésük abban az országban, ahol új terveket kovácsolunk életünkre nézve.

Persze, miközben mindezeket elintézzük és szépen elkezdünk becsomagolni, valamiféle alig észrevehető változás zajlik bennünk. Átértékeljük az elmúlt éveket, más színben rajzolódnak ki életünk eddigi eseményei és mélyről fakadó sóhajok közepett lezárjuk, elengedjük a múltat. Rápillantva a dobozokra és csomagokra jól tudjuk, hogy nagy út áll még előttünk, lélekben is. Jól tudjuk, hogy meg fogunk változni, a nemzetközi költözés és a járatlan út személyiségünk ismeretlen rétegeit fogja felszínre emelni.

Így elmerengve az előttünk álló izgalmas időszakon hirtelenjében ráébredünk, hogy ez jó, nagyon jó! Végre nem csak fejben lesz hatalmas a világ és nem csak könyvekből, természetfilmekből ismerjük csodáit, hanem tényleg kitárul előttünk és bőrünkön érezhetjük gazdagságát, sokszínűségét!

 

Helló szép, új otthon!

Minap sóhajtozva nézegettem mediterrán otthonok csodás, csalogató fotóit s egy röpke pillanatra megengedtem magamnak, hogy átadjam magam a mediterrán melegnek, a sós tengeri levegő illatának, a finom érzésnek ahogyan cirógatja a lágy szellő az arcomat. Milyen jó is lenne egy ilyen helyen tisztalappal újra kezdeni!

Nálamnál bátrabb emberek százai nem csak álmodoznak, hanem mindenre jól felkészülve neki is vágnak az izgalmas kalandnak. E honlapon is találni szép számmal köszönőleveleket ilyen bátraktól, akik kiemelik, hogy a megbízható nemzetközi költöztetésnél nem volt nagyobb segítségük. Mert egy tapasztalatokban gazdag, nemzetközi költöztetésben járatos csapat nem int búcsút, mikor megérkezvén kipakolják féltett bútorainkat, értékeinket, emlékeinket. Hiszen jól tudják, hogy egy új lakás az anyaországból hozott emlékek elrendezésével, újragondolásával válik hazaváró otthonná. Így a nemzetközi költöztető kollektíva biztató szavak kíséretében elkezdi elrendezni a bepakolt holmit, elképzeléseink szerint helyükre illesztik a háztartási gépeket és beszerelik őket, felhelyezik a csillárokat, de még a takarításban is segítő kezet nyújtanak. Ha most azt gondolja, ez csak mese habbal, higgye el, hogy egy jól megválasztott nemzetközi költöztető cég tényleg biztosítja mindezeket! Sőt ettől többet is, hiszen a kezdetektől fogva igazi támaszt nyújtanak az elintézendő dolgok kavalkádjában, precizitásuk megnyugvással tölti el az ismeretlent meghódítani vágyakozókat. Egy körültekintően kiválasztott nemzetközi költöztető team hozzánk alkalmazkodik, tanácsokkal lát el, gyorsan és hatékonyan dolgozik és nem növeli tévedésekkel a számlát.

A fent említett köszönőlevelek remekül példázzák, hogy megfelelően felkészülve a nagy feladatra és hathatós segítséget választva magunk mellé, egy nemzetközi költözés is tud kellemes és örömteli lenni, melynek végén mosolyogva mondhatjuk: Helló szép, új otthon!

 

Kardinális kérdések

Valljuk meg őszintén, hogy nemzetközi költözésről hallva szinte mindannyiunk hátán feláll a szőr, hiszen egy nemzetközi költöztetés annyi, de annyi nyűggel jár.

Sokan dédelgetünk titkos vágyakat, hogy valahol egy kellemesebb klímájú, vagy szabadabb szellemi felfogású, vagy több lehetőséget nyújtó országban kezdjünk új életet. Ám, amint megtaláljuk a megfelelő állást rögtön szembe is sétál velünk az első megoldandó feladat, vagyis az áttelepülés az új otthonba. Már cikáznak is fejünkben a gondolatok, hogy milyen papírokat és engedélyeket kell beszerezni, hol kell bejelenteni a változásokat, hogyan, mikor és kivel csomagoljuk össze a lakást és szállíttatjuk át egy másik országba. Rögtön bele is fájdult a fejünk az egészbe!

A valóság azonban ettől sokkal üdítőbb! Ugyan kétségtelen, hogy egy nemzetközi költöztetés több előrelátást és szervezést igényel, mint ha országon vagy városon belül költözünk, de ha az első lépést okosan tesszük meg, a többi már megy könnyedén. Ez a kardinális kérdés pedig a megfelelő nemzetközi költöztető csapat kiválasztása. A legfontosabb, hogy olyan teamet válasszunk, mely jelentős tapasztalattal rendelkezik nemzetközi költöztetés terén és láthatunk referencia munkákat, melyek ahhoz az országhoz kötik a céget, melyben mi is szeretnénk álmainkat megvalósítani. Hasonlóan esszenciális pont a kiválasztott nemzetközi kötöztető csapat gépkocsijainak állapota, mely a biztonság és a gördülékenység záloga. Mindemellett érdemes tájékozódni a rakodók számáról, hogy milyen segítséget nyújtanak a be- illetve kicsomagoláshoz, biztosítanak-e költöztető dobozokat és csomagoló anyagot, milyen útvonalon fognak haladni a nemzetközi költöztetés során és a felmerülő költségeket (komp, autópálya, alagútdíj) feltüntetik-e az árajánlatban, vagy mi történik, ha túlsúly miatt nem engedik tovább a kötöztetőket, mennyi a fuvarozás várható ideje.

Ha megfelelő brigádot választunk, akkor ránk „csak” a hivatalos papírok elintézése marad, mert a profi és megbízható nemzetközi kötöztető csapat minden más gondot átvállal tőlünk!